Finovate Europe 2019

London , United Kingdom

About Finovate Europe 2019

FinovateEurope returns to London in February 2019, bringing you the targeted fintech insight and focused networking you need.

Make the strongest business connections with senior decision makers and ensure you don’t get lost in the crowd: Pre-arrange meetings before to make the most of your time at Finovate and know that the right people you want to meet are there, ready for you to bump into.

Our unique demo format puts the latest fintech innovation on stage, showing you the new transformative solutions being built. Hear from the people willing to be provocative, the people with skin in the innovation game, and the right companies talking about the right things. Gain the actionable insight you need, get solutions to your business problems, and get the substance as well as the style.

Features

1400+ senior fintech attendees

65+ fintech innovators demoing

120+ expert fintech speakers

300+ major financial institutions represented

240+ C-level attendees

130+ influential press/media

Insights and connections you only find at Finovate.

Speakers

BILL GOURLAY
Global Head of Investment Product Development Aon
NICK JOHNSON
Head of Digital Investing Coutts
VALENTINA KRISTENSEN
Director, Growth & Communications OakNorth Holdings
NATASHA KYPRIANIDES
Head of Omni-channel & Customer Experience Hellenic Bank
BEN LILYWHITE
Deliver Director Tandem Bank
THEA LOCH
Head of Group Design (Designing the Bank of the Future) Lloyds Banking Group
View More (37)
MARTIJN MOERBEEK
Group Digital Strategy & Innovation Director Legal & General
Andrew Murray
Director - Strategic Investments Citi
MAROIANE NAAMI
Head of Innovation, Partnerships & Fintech Relations BNP Paribas
MARIA PARPOU
Chief Product Officer, Barclaycard Commercial Payments Barclaycard
Søren Rode Andreasen
Chief Digital Officer Danske Bank
HORIA VELICU
Head of Innovation Lab BRD - Groupe Société Générale
Thierry Derungs
Chief Digital Officer, Head Digital Solutions BNP Paribas Wealth Management
SEAN HUNTER
CIO OakNorth Holdings
PAUL WILSHAW
Head of Innovation Barclays
NICK KERIGAN
MD, Future Payments, Cards & Payments Barclaycard
GIULIO MONTEMAGNO
Head of Europe Amazon Pay
MARION KING
Director of Payments NatWest
KAUSHALYA SOMASUNDARAM
Head of Fintech Partnerships & Strategy HSBC
BENOÎT LEGRAND
Chief Innovation Officer ING
KIERAN HINES
Head of Industries Ovum
ANNA WALLACE
Head of Innovation FCA
WINCIE WONG
Head of Innovation for Supply Chain Services RBS
AURÉLIE L'HOSTIS
Senior Analyst Forrester
HARRIE VOLLAARD
Head of Rabo Frontier Ventures Rabobank
ANDREW PEARCE
Global Head of Payment HSBC
HETAL POPAT
Programme Director and Head, Open Banking and PSD2 HSBC
INBAR RAVID
Fintech Discovery Lead Lloyds Banking Group
JULIETTE SOULIMAN
Early Stage VC Investor Octopus Ventures
ANGELO D'ALESSANDRO
Founder buddybank
HERVE FRANCOIS
Blockchain Innovation Lead ING
SAM EVERINGTON
Lead Engineer, Open Banking & Payment Services Starling Bank
Tim Evans
Head of Innovation and Fintech Alliances Hargreaves Lansdown
CHRIS CRESPO
Chief Transformation Expert, Group Business Transformation Nordea
RANDEEP BUTTAR
Interim Head of Data Change (Risk and Finance) HSBC
PHILIPP BUSCHMANN
CEO & Co-Founder AAZZUR
LANA ABDULLAYEVA
Director, Open Banking & PSD2 Lloyds Banking Group
BEVERLEY ASPELING
Group Data Protection Office Credit Suisse
Sophia Bantanidis
EMEA Head of Regulatory & Market Strategy and Citi Accelerator Mento Citi
KATE BOHN
LBG Innovation Lead for Incubator & Accelerator Relationships Lloyds Banking Group
ZILVINAS BAREISIS
Senior Analyst Celent
OLGA MILER
MD and Global Programme Architect UBS Wealth Management
Ben Marrel
Founding Partner Breega

Agenda

https://finance.knect365.com/finovateeurope/agenda/1

8:00am - 9:00am 60 mins
Registration and continental breakfast

9:00am - 10:15am 75 mins
Demo session #1

10:15am - 10:45am 30 mins
Morning break and refreshments

10:45am - 12:00pm 75 mins
Demo session #2

12:00pm - 1:00pm 60 mins
Lunch and networking

1:00pm - 2:15pm 75 mins
Demo session #3

2:15pm - 2:45pm 30 mins
Afternoon break and refreshments

2:45pm - 4:00pm 75 mins
Demo session #4

4:00pm - 6:00pm 120 mins
Cocktail reception and networking

8:00am - 9:00am 60 mins
Registration and continental breakfast

9:00am - 10:20am 80 mins
Demo session #5

10:20am - 10:50am 30 mins
Morning networking and refreshments

10:50am - 12:10pm 80 mins
Demo session #6

12:10pm - 1:10pm 60 mins
Lunch and networking

1:10pm - 2:30pm 80 mins
Demo session #7

2:30pm - 5:00pm 150 mins
Cocktail reception and networking

2:20pm - 2:40pm 20 mins
Payments innovation
The state of peer-to-peer payments

2:40pm - 3:20pm 40 mins
The Changing Face of Banking: Challenger Bank Focus
The current state of play amongst challenger banks, beyond the column inches generated

Valentina Kristensen - Director, Growth & Communications, OakNorth

2:40pm - 3:00pm 20 mins
Customer experience and personalisation
Customer segmentation: The move from the one-size-fits-all model

2:40pm - 3:00pm 20 mins
Investech and wealth management innovation
Will the machine inherit the earth? The prospects for robo-advisory services to replace advisors

Nick Johnson - Head of Digital Investing, Coutts

2:40pm - 3:00pm 20 mins
Payments innovation
The emerging B2B payments landscape, and collaboration with Fintechs

Maria Parpou - Chief Product Officer, Barclaycard Commercial Payments, Barclaycard

3:00pm - 3:20pm 20 mins
Customer experience and personalisation
Embracing change in a new era of customer engagement: Responding to shifting expectations, and delivering tailored experiences at scale

3:00pm - 3:20pm 20 mins
Investech and wealth management innovation
Debate: The big tech trends changing the face of wealth management

3:00pm - 3:20pm 20 mins
Payments innovation
How do incumbent banks create value in a new age of payments where frictionless customer journeys become paramount?

Andrew Pearce - Global Head of Payment, HSBC

3:20pm - 3:45pm 25 mins
Afternoon break and refreshments

3:45pm - 4:05pm 20 mins
Afternoon keynote: Digital transformation - Culture, collaboration & competition

Benoît Legrand - Chief Innovation Officer, ING

4:05pm - 4:20pm 15 mins
Becoming a unicorn challenger bank: OakNorth’s journey to profitability

Sean Hunter - CIO, OakNorth

4:20pm - 4:40pm 20 mins
Quick fire VC Panel: The finance and fintech trends getting investment

Juliette Souliman - Early Stage VC Investor, Octopus Ventures
Ben Marrel - Founding Partner, Breega

4:40pm - 5:00pm 20 mins
The Final Countdown: Best practices in onboarding innovation

Bill Gourlay - Global Head of Investment Product Development, Aon
Inbar Ravid - Fintech Discovery Lead, Lloyds Banking Group
Kaushalya Somasundaram - Head of Fintech Partnerships & Strategy, HSBC
Harrie Vollaard - Head of Rabo Frontier Ventures, Rabobank
Wincie Wong - Head of Innovation for Supply Chain Services, RBS

5:00pm - 5:05pm 5 mins
Chairman's closing remarks

8:15am - 9:00am 45 mins
Open Banking Summit
Registration and networking

8:15am - 9:00am 45 mins
AI Summit
Registration and networking

9:00am - 9:10am 10 mins
Open Banking Summit
Chairman's opening remarks

9:00am - 9:15am 15 mins
AI Summit
Chair’s opening remarks

9:10am - 9:35am 25 mins
Open Banking Summit
Opening keynote

9:15am - 9:55am 40 mins
AI Summit
Opening keynote

9:35am - 10:15am 40 mins
Open Banking Summit
Reshaping the industry: Maximising the strategic opportunities afforded by open banking

Søren Rode Andreasen - Chief Digital Officer, Danske Bank

9:55am - 10:35am 40 mins
AI Summit
AI: We can all talk the talk, but can we walk the walk…?

Thierry Derungs - Chief Digital Officer, Head Digital Solutions, BNP Paribas Wealth Management

10:15am - 10:35am 20 mins
Open Banking Summit
Surging ahead and increasing offerings: How mobile and challenger banks are already seizing their slice of the open banking pie

10:35am - 11:10am 35 mins
Open Banking Summit
Morning break and networking

10:35am - 11:10am 35 mins
AI Summit
Morning break and networking

11:10am - 11:30am 20 mins
Open Banking Summit
Adding services, adding value

11:10am - 11:40am 30 mins
AI Summit
DEEP DIVE: Powering fraud detection

11:30am - 11:50am 20 mins
Open Banking Summit
The data dimension: How will the data generated from open banking be analysed and understood?

Philipp Buschmann - CEO & Co-Founder, AAZZUR

11:40am - 12:10pm 30 mins
AI Summit
AI IN PRACTICE: Personalisation of offerings and designing new, tailored services

11:50am - 12:10pm 20 mins
Open Banking Summit
Delivering a better, more holistic customer experience using open banking: Meeting customers’ expected needs

Lana Abdullayeva - Director, Open Banking & PSD2, Lloyds Banking Group

12:10pm - 1:15pm 65 mins
Open Banking Summit
Lunch and networking

12:10pm - 1:15pm 65 mins
AI Summit
Lunch and networking

1:15pm - 1:35pm 20 mins
Open Banking Summit
Open wealth case study: Looking beyond open banking to the broader future of savings

Tim Evans - Head of Innovation and Fintech Alliances, Hargreaves Lansdown

1:15pm - 1:50pm 35 mins
AI Summit
CASE STUDY: Harnessing the power of AI to drive organisational change

1:35pm - 2:10pm 35 mins
Open Banking Summit
Working with Fintechs and non-banking institutions: How partnerships are being transformed

Philipp Buschmann - CEO & Co-Founder, AAZZUR
Sam Everington - Lead Engineer, Open Banking & Payment Services, Starling Bank

1:50pm - 2:30pm 40 mins
AI Summit
DEEP-DIVE: Overcoming internal obstacles, and getting buy in from teams at all levels

2:10pm - 2:30pm 20 mins
Open Banking Summit
Overcoming internal resistance to API accessibility: the difficulties and challenges involved

2:30pm - 3:00pm 30 mins
Open Banking Summit
Afternoon break and refreshments

2:30pm - 3:00pm 30 mins
AI Summit
Afternoon break and refreshments

3:00pm - 3:25pm 25 mins
Open Banking Summit
Global trends: Mapping out the context of open banking

Hetal Popat - Programme Director and Head, Open Banking and PSD2, HSBC

3:00pm - 3:20pm 20 mins
AI Summit
REAL APPLICATION SHOWCASE: Case studies of AI implementation, and what this means for the future of AI

3:20pm - 3:40pm 20 mins
AI Summit
LESSONS LEARNED: Incubating AI and RPA startups

Horia Velicu - Head of Innovation Lab, BRD - Groupe Société Générale

3:25pm - 3:55pm 30 mins
Open Banking Summit
Case studies of success building and using APIs at scale

3:40pm - 4:15pm 35 mins
AI Summit
HANDS-ON INSIGHT: Marrying intelligent data analytics with AI for the optimal user experience

3:55pm - 4:15pm 20 mins
Open Banking Summit
Is open banking achieving the intended benefits, and what is really changing?

4:15pm - 4:20pm 5 mins
Open Banking Summit
Chairman's closing remarks

4:15pm - 4:20pm 5 mins
AI Summit
Chairman's closing remarks

Medium+

Start:
Feb 12, 2019, 8:00 AM , GMT (UTC +0)
End:
Feb 15, 2019, 4:20 PM , GMT (UTC +0)
Price:
POUND 700–2200
map
Planning an ICO? We can help with a wide range of support for all stages of your ICO